کارتن خوابی و ویروس کرونا

کارتن خوابی و ویروس کروناکارتن خوابی و ویروس کرونا
شهره طاعتی؛ مددکار اجتماعی

کارتن خوابی پدیده ای است که در تمام کشورهای جهان وجود دارد علت بروز این پدیده در جوامع مختلف متفاوت می باشد. ولی یکی از اصلی ترین علت های آن طرد فرد از خانواده و محیط خانوادگی اش است. علت طرد شدن افراد عمدتا می‌تواند ابتلا به اعتیاد، ورشکستگی، از دست دادن محل سکونت و فقر در سطح بسیار بالا باشد که در تمامی این موارد نداشتن مهارت حل مسئله می تواند بعنوان یکی از علت های بروز کارتن خوابی در افراد باشد.

در این یادداشت قصد بررسی علت ها و راهکارهای درمانی کارتن‌خوابی را نداریم، برای ادامه به مسئله شیوع بیماری کرونا و افراد کارتن خواب می پردازیم:
افراد بی خانمان در محیط های خیابان و معابر، پارک ها و سطح شهرها حضور دارند، زندگی می‌کنند، روز را شب و شب را روز می رسانند، عمدتاً غذای روزانه خود را از باقی مانده غذای دیگران در سطل آشغال ها و اگر خوش بینانه نگاه کنیم از طریق کمک دیگران تهیه می‌کنند. تهیه خوراک روزانه از سطل های زباله و باقیمانده غذای دیگران می‌تواند یکی از مهم‌ترین راه‌های ابتلاء این افراد به بیماری‌های واگیردار گردد.

در نگاهی اجمالی به وسایل فرد کارتن خواب مشهود است که کل وسایل زندگی این افراد یک تکه مقوا یا پلاستیک و شاید پتویی مندرس و لباسی که بر تن دارند می باشد تمامی این وسایل به دلیل استفاده مستمر در مکان های عمومی و عدم شستشوی آنها دارای آلودگی های بسیاری است که می‌تواند خود فرد و محیط اطراف او را آلوده به انواع میکروب ها و ویروس ها نماید. در زمان بروز و شیوع بیماری‌هایی چون کرونا و ایجاد بحران هایی در سطح جامعه یکی از آسیب پذیرترین افراد، بی خانمان ها و کارتن خواب ها هستند. آنها از امکاناتی مانند شستشوی عادی روزانه و استفاده از وسایل بهداشتی محرومند.

از همه مهم‌تر آنهابواسطه شرایط زندگی روزانه، از اتفاقاتی که در جامعه در حال رخ دادن است بی خبر می مانند و شاید جزء آخرین گروه از افرادی باشند که از شیوع بیماری های سطح جامعه اطلاع پیدا می کنند در زمان بحران بیماری‌های واگیردار مانند کرونا، توجه به افراد بی‌خانمان بیش از پیش لازم و ضروری است.

در این زمان شناسایی و غربالگری کارتن خوابها و جدا سازی افراد مشکوک به بیماری و یا افراد مبتلا به بیماری و ارجاع آنها به بیمارستان ها جهت درمان از اقدامات بسیار ضروری و مورد نیاز می باشد آن تعداد از افراد بی‌خانمان که در غربالگری تست منفی بیماری را داشته‌اند باید اقلام بهداشتی و پیشگیرانه به صورت مستمر و از طریق تیم های متخصص در اختیارشان قرار گیرد.

آموزش های بهداشتی از جمله نحوه ی صحیح شست و شوی دستها و استفاده از وسایل پیشگیری مانند ماسک و دستکش و تمیز نگه داشتن لباس هایشان به این افراد ارائه گردد. همچنین با تهیه و تعبیه کردن مکان هایی مانند حمام های مخصوص آنها را از ابتلا به بیماری‌های واگیردار دور نگه داریم تا بتوان از بحران بیماری با درصد بالای سلامت عبور کنیم، ولی متاسفانه این گروه از جامعه علیرغم حضور در مقابل دیدگان تمامی افراد، به طور شگفت انگیزی نادیده گرفته می شوند و همین نادیده انگاری آنها به ویژه در بحران هایی مانند شیوع ویروس کرونا باعث سرعت بخشیدن به ابتلاء بیماری در افراد بیشتری از جامعه می گردد.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا